Happy Moments | 9

Hoi allemaal! Ik zag mijn lange lijst met geluksmomentjes, en bedacht me dat het tijd was er eens over te gaan schrijven. Ik denk dat ik inmiddels voer genoeg heb voor twee artikels van deze, maar dat neem ik alleen maar voor goed. Vandaag gooi ik weer een portie vrolijkheid de wereld in door de kleine dingen te waarderen. Let’s go!

zach-lucero-802489-unsplash

 • De bus die net komt aanrijden als jij aan de halte komt

De bushalte ligt eigenlijk letterlijk aan de overkant van onze straat. Zoiets dan, misschien schuin. Uit onze ramen van ons appartement kunnen we de bushalte zien. Luxe. Mijn schoolbus reed helaas niet langs deze halte, maar dat terzijde. Als ik zelf ergens moet zijn zonder afspraak, slaag ik er nog in om de bus te missen. Als ik een afspraak heb, ben ik wel echt stipt en neem ik wel de correcte bus. Maar waar ik nog meer van hou? Dat wanneer het waait en giet, de bus er net in de verte komt aanrijden als jij net aan de halte staat. Heaven, want dan besef je dat je geen tien minuten in de gietende regen hoeft te staan tot je bus er is. Ik ben geen dramaqueen, maar ik denk dat niemand echt vrolijk wordt van als een ‘verzopen waterkieken’ aankomen op bestemming. Om er maar een Belgische uitspraak bij te nemen.

 • Trein die te vroeg is op een koude dag

Dat ik niet meer studeer, betekent natuurlijk niet dat ik nooit meer de trein op ga. Een tijdje terug moest ik in Brugge zijn, en het was koud en winderig. De trein stond een kwartier te vroeg op zijn spoor, waardoor ik er al in kon. Zalig, vooral als je de regen tegen de ramen ziet spatten en de bomen ziet zwaaien van de wind.

 • De trein met zachte zetels

Bij ons hebben we een paar verschillende treinen, maar de oudere treinen hebben van die zetels waar je bijna in kan wegzakken omdat ze zo zacht zijn. Ik zie die treinen dan ook het liefst komen. Mijn humeur wordt altijd iets beter als ik tot de conclusie kom dat het die zachte zetels zijn!

 • Sociale media pauze

Inmiddels ben ik weer actief, omdat ik het begon te missen. Niet uit verslaving, maar ik haal ook veel fijne prikkels uit sociale media. En die prikkels begon ik te missen. Mijn pauze heeft me echter wel deugd gedaan, ook doen beseffen dat er meer is dan sociale media. De rust die ik erdoor heb gekregen heeft me heel veel goed gedaan. Het was blijkbaar wat ik nodig had, want ik zit een stuk beter in mijn vel ook. En dat kan ik echt oprecht toegeven, niet om de ‘goed nieuws show’ te spelen op vrij internet.

 • Aardbeien als ontbijt

Niet elke dag is het feest en vele dagen begin ik de dag ook met een simpele boterham met beleg. Waar ik overigens dankbaar voor ben, er zijn mensen die geen brood in de kast kunnen leggen. Maar als ik de dag kan beginnen met lekkere, zoete, sappige aardbeitjes, zeg ik daar zeker geen nee tegen!

 • Jacqueline die me opvrolijkt

Dat het beter gaat betekent niet dat ik nooit meer somber of verdrietig ben. Dat zijn we allemaal wel eens. Ik voel me vaak wel een stuk beter als Jacqueline kusgeluidjes komt maken of mijn aandacht probeert te trekken om me op te vrolijken. Lang leve huisdieren!

 • De dag beginnen met een blogrondje

Ik lees heel graag anderen hun blog. Maar ik neem er vrij weinig tijd voor, dat vind ik jammer. Ik probeer dus nu ‘s ochtends de dag te beginnen met een rondje op Bloglovin’, om alle nieuwe blogs bij te lezen en te reageren. Een gewoonte die me enorm bevalt, want ik leer nieuwe bloggers kennen. En natuurlijk geniet ik van het bijlezen. Ik vind blogs nu eenmaal heel leuk, anders was ik er zelf ook geen gestart.

 • Meteen schrijfvoer hebben voor een tweede artikel

Als ik geluksmomentjes aan het oplijsten ben, springt er vaak nog wel een ander momentje van dankbaarheid bij. En dat gaat zo wel een tijdje door. Uiteindelijk eindig je met een enorme lijst, die een beetje te lang wordt voor een artikel. Dus ik heb meteen een excuus om verder te gaan in een ander artikel over mijn geluksmomentjes. Ook daar ben ik dankbaar voor, want dat betekent dat ik zoveel heb om dankbaar voor te zijn en dat er zoveel is dat mijn leven beter maakt!

Waar was jij de laatste tijd dankbaar voor?

8 thoughts on “Happy Moments | 9

 1. Social media pauzes zijn heerlijk! Zo ben ik ook steeds meer lekker offline aan het genieten. Waar ik dankbaar voor ben? Goede nachten (die zijn schaars) en het feit dat mijn zwangerschapsverlof bijna begint (nog 2 dagen werken) Ben er echt zo aan toe. Fijn weekend!

  1. Inderdaad! Hoewel ik nu terug actief ben op sociale media, merk ik wel dat ik er anders mee omga dan eerst. Ik hoop dat dat nog mag blijven. Offline leven is het allerfijnst inderdaad. Daar kan geen enkel Facebook-bericht of Instagramfoto aan tippen.

   Ook jouw geluksmomentjes zijn er om te koesteren! Zeker goede slaap is iets wat je nodig hebt, en jij nog meer met het kleintje in je buik. En inmiddels ben je al in zwangerschapsverlof gok ik, dus geniet van je verlof! Ik heb geen ervaring met zwangerschappen, zoals je waarschijnlijk wel allang doorhad. Maar ik kan me wel voorstellen dat dat verlof iets is waar je naar uitkijkt. Fijne week!

 2. Wat een mooi lijstje weer 🙂 En ja, die kleine, onverwachte dingetjes, die kleuren het leven vind ik 🙂

  Ik ben dankbaar dat ik eindelijk bij een fijne dokter terechtgekomen ben. Oké, die niet zo goede bloeduitslag is niet fijn, maar nu weet ik dat er zal meegedacht en gezocht worden, op een vriendelijke en begrijpende manier…

  1. Dankjewel!

   Ik vind het minder om te horen dat je bloeduitslag niet fijn was. Maar een goede dokter is inderdaad iets om heel dankbaar voor te zijn. Ik kan ervan meespreken na de laatste tijd. Door hem ben ik er wel achtergekomen wat nu precies het probleem is. Dus ik kan me zeker voorstellen dat je daar dankbaar voor bent. Ik duim voor je dat het snel de goede kant opgaat! 🙂

 3. Starten met een blogrondje en een lekker ontbijtje vind ik ook altijd super fijn en relax! Ik ben heel dankbaar voor het zonnetje dat weer schijnt en vooral de temperaturen die oplopen en dat ik deze week een mini vakantie heb ^^

  1. Ik ook! En ook voor het zonnetje ben ik heel dankbaar. Geniet van je mini vakantie! Al heb ik het idee dat ik wat laat ben met die wens haha… #sorry

 4. Ik ga echt eens wat moeten terugschroeven qua social media. De tijd per dag limiteren of een volledige offline-dag per week of zo. Het wordt al snel een gewoonte om alles regelmatig even te controleren terwijl je het evengoed maar één of tweemaal per dag zou kunnen doen. Gisteren heb ik enorm genoten van een leuk bijpraat-afspraakje. Die vriendin heeft me ook verrast door al een vroeg verjaardagsgeschenk en een leuke kaart mee te nemen en vandaag werd ik dan weer blij toen ik van een andere vriendin een berichtje kreeg dat ze heel blij was met de verjaardagskaart die ik voor haar had gemaakt. Verder heb ik mezelf vandaag ook gelukkig gemaakt door in de supermarkt enkele pioenrozen te kopen. Meteen weer wat meer kleur in huis.

  1. De tijd limiteren is inderdaad wel iets wat ik kan aanraden! Als je net zoals ik perfectionistisch bent, werkt dat heel goed. Bijpraat-afspraakjes zijn altijd heel leuk! Daar kan ik zelf ook altijd van genieten. De dingen die je weer opsomt zijn weer superfijn. Echt wel dingen die je dag kunnen beter maken!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: