Geluksmomentje | Aan de slag met stiften

Hoi allemaal! Regelmatig deel ik graag een geluksmomentje en het is best lang geleden dat ik dat deed. Maar de dag dat ik dit schrijf heb ik er nog niet zo lang geleden eentje opzitten. Ik was namelijk aan het tekenen en kleuren met mijn favoriete markers. Eerst wilde ik het proces fotograferen en daar een artikel van maken. Maar ik was zo geconcentreerd aan de slag dat dat mislukt is. Toch ben ik best wel trots op m’n tekening en wilde ik hem graag delen. Daarnaast deel ik ook graag geluk, dus twee vliegen in een klap!

2019-10-17-05.54.49-1

In de winkels ligt het Sinterklaas-gerief al klaar zelfs. Bij de Action is zelfs de Kerstman al te vinden. In de supermarkt waar ik werk is ook de stand al gearriveerd en de chocolade is al aan het blinken. Maar eigenlijk zijn we pas oktober. Het is niet dat ik baanbrekend gekke dingen doe met Halloween, meestal is het een dag die gewoon voorbij gaat zonder gekkigheden. Maar ik vind het wel leuk om er iets creatiefs mee te doen, dus ook dit jaar. Ik moet zeggen dat deze tekening best wel een struggle was. Ik heb zeker drie katten getekend voor ik tevreden was en zelfs dan was ik met moeite tevreden. #perfectionisme #dontbesohardonyourself

Toch ben ik geen opgever en dat ben ik nooit geweest. En zeker niet als het om mijn grote hobby gaat. Wanneer ik mijn stiftjes zie dan word ik automatisch gelukkig (sorry aan de stapel boeken die me nu boos aankijkt) Ik kan dan wel al eens veel gummen en opnieuw beginnen, aan opgeven omdat het te lastig is doe ik niet. Ik denk dat ik dat punt inmiddels wel al bewezen heb. Dus met een klein beetje frustratie ging ik verder. Gelukkig maar! Uiteindelijk raakte ik toch tevreden over de basis en kon ik aan het echte werk beginnen. Het inkleuren. Ik ging aan de slag met mijn favoriete promarkers, van Newton & Winsor. Dit is geen gesponserd artikel trouwens, het zijn echt mijn favoriete stiften. Al jaren. Daarnaast gebruik ik ook graag de twinmarkers van Flying Tiger. Ze zijn drie euro voor een pakje met drie stiften, maar ik vind ze echt goed en elke keer weer als ik er ben verdwijnt er een pakje in mijn handen omdat ik best vaak teken en ze dus best snel op zijn. De glanseffecten zijn met een Posca-marker gedaan, dat is een speciale verfstift. Normaal kan ik glanzen maken ook zonder die stift, maar ik was vergeten plekken leeg te laten om de glans te laten uitkomen. Dus dan heb ik het maar zo opgelost. Het geheel is afgewerkt met een fine-liner. Ook dat is een element van mijn stijl. Sommige mensen zijn geen fan van omlijnen, ik wel. Iedere artiest zijn eigen gewoontes qua tekenen en dit is de mijne. Ik heb wel eens tekeningen gemaakt zonder omlijning. Maar dan mist er iets vind ik.

Het was wel een geluksmomentje omdat ik al best wel een paar weken geen tijd meer had gemaakt in dat drukke hoofd van mij om te tekenen. Toen herinnerde Pinterest me er aan dat als je moe bent dat niet altijd is van slaaptekort. Maar dat dat ook soms is doordat je te weinig dingen doet waar je ogen van gaan sprankelen. Pinterest zat er boenk op. Dus ik ging aan de slag en wat heb ik genoten! Na de frustratie dan want ik voelde weer dat geluk wat ik altijd voel als ik aan het tekenen ben. Er is niks op aarde dat dat kan overstemmen of waarmee ik dat kan vergelijken. Ik zit dan in mijn element en het is nog steeds mijn droom om kinderboeken te illustreren. Geen gemakkelijke droom, maar ik ben niet bang voor een uitdaging.

Kan jij goed tekenen? 

4 thoughts on “Geluksmomentje | Aan de slag met stiften

  1. Wauw! De tekening is mega goed gelukt! Ik herken de struggle met perfectionisme, dat heb ik ook haha, maar ik kan niet goed tekenen hoor!

    1. Dankjewel! Ik ook hoor. Mijn perfectionisme is iets waar ik ondertussen wel blij mee ben. Maar af en toe botsen we nog wel eens 😉 En trouwens, ik weet zeker dat jij talenten hebt die ik niet heb. Zo is het leven namelijk

  2. Ik kan totaal NIET tekenen. Handwerken en kaartjes maken gaat me wel goed af. Dessertjes bedenken ook maar tekenen lukt me echt niet. Kleuren vind ik dan weer wel ontspannend om te doen en binnen de lijntjes kleuren kan ik gelukkig wel. Ondertussen heb ik een 60-tal stempelafdrukken ingekleurd om nadien te verwerken in kerstkaarten.

  3. Jij kan goed tekenen, dat staat vast! Ik heb daar geen talent voor, al pruts ik wel graag met kleurtjes, iets abstracter dus 🙂

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: