Week in beeld | 11

Hoi allemaal! Ondertussen zitten we al een maand in lockdown. Eigenlijk gek om te bedenken hoe snel de tijd gaat. Ook in lockdown. Ik geef wel toe dat ik mezelf steeds beter leer kennen tijdens deze tijd en ik doe echt wel waardevolle inzichten op die ik ook na Corona kan toepassen. Daarnaast heb ik deze week echt actief naar positieve dingen gezocht en geprobeerd mezelf aan die dingen te herinneren door foto’s te maken. Dat zorgt er ook voor dat ik een gevuld overzichtje heb voor jullie. Want ik heb ook de week bijgehouden. Zo zou het elke week moeten zijn haha. Let’s go!

IMG_1552

★ Bij de start van de week kon ik al meteen zien dat het gedaan was met de warmere dagen. Helaas, het was van korte duur. Maar we hebben ze toch maar mooi gehad, dus daar ben ik wel blij mee. Ik startte mijn dag met een ontbijtje en thee, en doorlas mijn eigen blog eens. En ik voelde me best wel trots op mijn blog hoe die nu is. De overzichtjes, de lay-out, de dingen die ik schrijf. Ik denk dat ik in de 2,5 jaar dat ik nu blog nog nooit zo blij ben geweest met mijn kleine stukje internet. Mooi om te voelen natuurlijk. Ik deed een poging tot tekenen met mijn linkerhand op papier, wat me beter lukte dan gedacht eigenlijk. Ik viel bijna uit de zetel van verbazing.

★ In de namiddag ging ik werken, ik had de late shift. Doordat het een feestdag was en er nog minder winkels open waren, was het heel erg druk. Het was een pittige shift. De laatste keer dat het zo was, was letterlijk eind december 2019. Dus dat zegt wel iets. Maar we did it together en ik was heel trots toen we de deur sloten. En doodmoe, maar dat terzijde.

IMG_1503

★ Voor het eerst in drie weken heb ik nog eens de vroege shift. Ik denk dat sinds de uitbraak echt in ons land is, ik nog geen vroegen had gedaan. Dat kwam door mijn peesontsteking. Hij herstelt prima, maar ik kan mijn collega niet blijven laten opdraaien voor mijn shift. Ik doe natuurlijk wel zijn late shift, maar ik wil niet profiteren van mijn collega’s. Dus ik ging er weer voor. Ik was best wel een beetje bang voor de inslag op mijn energie, maar al bij al viel het mee. Net zoals altijd vloog hij voorbij en was ik dus al snel weer klaar met werken. In de namiddag deed ik weinig speciaals, vooral in de zetel hangen met Netflix en Jacqueline.

IMG_1505

★ En toen kwamen we aan bij woensdag. Mag ik zeggen dat de week snel gaat ondanks alles? Ik doe het lekker toch. Woensdag voelde ik wel al vanaf ik opstond dat de vermoeidheid begon toe te slaan. Gelukkig heb ik donderdag een dag vrij. Ondanks alles en de drukte ging het wel goed vooruit. Ik wandel tegenwoordig ook van en naar het station als ik in de stad van mijn werk kom. Met die lockdown is die beweging wel welkom en meestal krijg ik er ook energie van. En dat paadje loopt tussen een stukje natuur, dus dat staat in bloei nu. Ook dat is heel mooi om te zien. In de avond deed ik nog vrij weinig, want ik was echt kapot. Ik denk dat ik nog nooit zo blij ben geweest met de gedachte dat ik een dag vrij voor de boeg heb.

IMG_1506

★ Op mijn vrije dag startte ik rustig op, met een ontbijtje en ik ben zeker tot 11u in pyjama gebleven. Uiteindelijk zag ik welk mooi weer het was, dus toen ben ik met mama langs de dijk gaan wandelen. Wat heel fijn was. Eventjes stoom uitlaten en langs de zee. We hebben veel langer gewandeld dan dat ik verwacht had, maar het was gewoon fijn. Dus ik heb er zeker van genoten en dat was wat ik nodig had. Normaal ga ik altijd mee om boodschappen, maar nu iedereen een kar moet nemen vind ik het nogal stom om dan mee te gaan. Want dan ga ik mijn geld toch weer uitgeven aan eten dat ik niet ga opeten. Dus dan kan ik het maar laten. En daarnaast wordt er gevraagd om zoveel mogelijk alleen te gaan winkelen. En gezien ik zelf in de supermarktbranche werk, geef ik graag het goeie voorbeeld. Na de wandeling heb ik heel lang liggen lezen in mijn bed en verder weinig speciaals gedaan.

IMG_1520

★ Bijna weekend! Ik stond heel moe op en met pijn, helaas. Dus ik heb er het beste van gemaakt. ’s Morgens relaxen en bloggen, en in de namiddag werken. Het enige wat ik heb van foto’s zijn die van Jacqueline. Ik kan er niet veel over vertellen, het was geen spectaculair spannende dag. Ik ging werken en ’s avonds deed ik blogwerk en schreef ik. Ik vond wel mijn dagboek terug en voor ik het wist was ik alweer een halfuur aan het doorlezen. Het was van de periode toen ik in het zesde middelbaar zat en ik heb toen al die grappige momentjes in de klas ook opgeschreven. Het meest geweldige vond ik dat ik toen ik ze las, ik ze nog allemaal voor me zag. Pure nostalgie.

IMG_1550

★ Weekend! Ik heb heel weinig gedaan tijdens de dag (niet dat er veel zottigheden te doen zijn maar goed). Ik typte een paar blogjes, werkte aan het weekoverzichtje van vandaag en toen besloot ik een abonnement te nemen op Apple Arcade. Voorlopig loopt de proefmaand nog en ga ik kijken of ik het iets vind, zo niet zet ik hem op tijd stop. Maar ik word wel enorm ontspannen van een spelletje zo nu en dan. En nu we toch allemaal in ons kot moeten blijven. In de namiddag ging ik inkopen doen, zoals bijna altijd de zaterdag en keek ik weer uit naar alle lekkere dingen die ik kan eten deze week. We moeten het van gelukjes als deze hebben voorlopig. Eigenlijk altijd, want eten op je bord hebben is een geluk dat niet iedereen in dit land heeft. Ook niet in Nederland. Onderweg naar de winkel spotten we een prachtige bloesemboom waarvan ik niet eens wist dat die daar stond. In de avond besloot ik tegen het spierpijn een warm bad met een van de bruisballen van Lush te nemen. En geloof me, dat heeft zijn effect gehad. Zo fijn!

IMG_1549

★ Ik was deze week ook op zondag thuis dus ik had echt een volledig vrij weekend. Ik heb het gevoel dat ik geen al te productieve dag heb gehad, maar eigenlijk valt dat wel mee. Ik heb wel een paar nuttige dingen gedaan vandaag. Na het ontbijt heb ik in mijn telefoon een lijst gemaakt van wat ik allemaal in huis heb. Omdat ik nog thuis woon deel ik de kasten en koelkast natuurlijk met mijn ouders en de rest van ons gezin. Maar ik betaal mijn eten echt volledig zelf. Tussen dat allemaal verlies ik soms overzicht en vind ik ineens dingen terug waarvan ik niet wist dat ze er lagen. Dat is leuk in je kleerkast, maar niet met eten. Vooral niet als het eten is dat snel vervalt. Daardoor doe ik soms ook te veel inkopen en dat wil ik niet meer. Dus nu heb ik een checklist en als ik iets heb opgegeten dan vink ik het af. Op die manier maak ik dan ook een boodschappenlijstje waardoor ik niks moet weggooien. Dus daar heb ik me mee bezig gehouden. Na de middag heb ik heel kort gesimst maar dat heb ik opgegeven en toen ben ik Stranger Things gaan kijken. Met frambozen erbij. Laten we het een beetje gezond houden als ik dan toch een hele middag in de zetel hang met mijn laptop.

★ Ik merk ook dat ik het moeilijk begin te krijgen met de lockdown. Ik ga niet zeggen dat ik de afgelopen weken het een feestje vond, maar het gevoel beklemde me niet. Nu begint het te komen. Ik moet vaak al veel rusten waardoor ik al veel thuis ben. Maar dan heb ik nog steeds de vrijheid om naar buiten te gaan of in de zon te zitten als die schijnt. Die hebben we nu niet. Ik mis ook gewoon mijn vrienden en familie. Ik heb altijd gezegd dat ik introvert ben en dat is zo. Ik heb tijd nodig om op te laden en dingen alleen doen in mijn bubbel vind ik geweldig. Maar ik mis mijn vrienden, die uitstappen, dat gezever onder elkaar als we dingen samen doen. Mijn beste maat werkt in de zorg waardoor skypen ook niet altijd evident is, want hij is moe. Terecht, want hij doet heldenwerk nu. Ik heb echt duizend respect voor hem. Maar ik mis die dingen wel. Toen ik donderdag gaan wandelen was met mama gingen we over de dijk. Maar daarvoor moet je onze bibliotheek passeren. In alle drukte heb ik meestal geen tijd of energie om daarover na te denken. Toen ik ineens op dat rustige moment die bibliotheek zag voelde ik ineens wat ik allemaal mistte door de lockdown. Ik weet dat we moeten volhouden en blijven gaan, maar het is soms lastig. Dat betekent niet dat ik nu als een gek om de vijf botten naar de winkel ga lopen om een fles melk of chocolade. Ik werk zelf in een winkel en ik heb het goeie voorbeeld te tonen. Maar ik heb het er gewoon eventjes lastig mee. Het valt me ook op, normaal werk ik de overzichtjes pas af tegen zeven uur ’s avonds of iets. Maar nu weet ik gewoon dat er geen zottigheden meer gaan gebeuren en ik dus helemaal niet moet wachten. Het is nu vier uur in de namiddag en ik plan het overzichtje in. Heel raar.

Heb jij veel gewandeld deze week? 

 

 

 

2 thoughts on “Week in beeld | 11

  1. Ben blij te lezen dat je toch een fijne week had, ondanks dat je het lastig hebt met de lockdown. En wauw, die tekening met je linkerhand ziet er wel goed uit! Ik kan echt niets met mijn linkerhand :p haha.

  2. Hey lieve Nikita! Eerst een super dikke merci voor je lieve kaartje want dat kwam hier vandaag toe en het toverde meteen een glimlach op mijn kaartje. Het ziet er zo schattig uit. (het kaartje hé, niet die glimlach 🙂 ) Zo tof trouwens dat je een Hedwig beker hebt. De eerste foto met Jacqueline vond ik dan weer grappig vermits het zo lijkt alsof zij de scheuren in je broek heeft gemaakt.

    Die bloesems zijn prachtig om te zien hé. Onze achterburen hebben dit jaar net hun twee bloesems gesnoeid en ik vind dat zo’n zonde. Hopelijk komen ze er volgend jaar wel terug door. Door jouw blogpost heb ik nog meer zin gekregen om het doosje frambozen op te smullen dat ik manlief deze week liet meebrengen van de supermarkt. De voorbije twee dagen at ik de aarbeien al op en die waren alvast heel lekker.

    Al een geluk dat het warme bad (én de bruisbal) kon helpen tegen de spierpijn. Maandag had ik er zelf ook veel last van. Toen ging ik voor het eerst sinds weken een kleine wandeling doen (het mocht van de specialist zolang ik bepaalde voorzorgsmaatregelen nam) en mijn spieren protesteerden daar echt enorm tegen. Het was nochtans maar ongeveer 1km maar ik ga dus duidelijk terug van nul moeten beginnen en heel traag opbouwen in de hoop dat ik dan nadien wat verder kan wandelen zonder het meteen te moeten bekopen.

Comments are closed.

Ontdek meer van Hoogsensitieve Held

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder