Kleine gelukjes | 2

Hoi allemaal! Een van de dingen die ik graag doe, is kleine gelukjes delen. En omdat ik ervan overtuigd ben dat we ze nu juist het allermeest nodig hebben in deze pittige en bizarre tijd. Ik had ook gezegd in een vorig artikel dat ik hier om de twee weken een lijstje ging in elkaar flansen. Dus hier ben ik dan! 

 

★ De steun onder collega’s
Alle mensen die werken gaan zowat door hetzelfde schuitje. Heel veel werk en drukte. Wij in de winkel ook, we draaien shiften waar we echt soms handen te kort hebben. Maar het mooie is juist dat je met collega’s werkt en je allemaal in dezelfde situatie zit. Dat steunt en we helpen elkaar erdoorheen. En dat is nu het mooie van een goed team.

★ Goeie blogflow hebben
Ik geef toe, je merkt het misschien niet altijd. Het is nu niet dat ik elke dag iets online gooi, maar ik ben vaak gewoon echt te moe om nog te bloggen. Dat verbetert wel weer als die hele crisis gaan liggen is. Maar als ik blog, heb ik wel een hele goeie flow en concentratie. Het lijkt vaak alsof mijn vingers vanzelf over het toetsenbord gaan en ik ben helemaal in mijn element dan. Zalig vind ik dat. Ik wijt het aan mijn nieuwe lay-out en naam. Want sinds die twee er zijn, ben ik zo blij met mijn stukje internet. Ik kan alleen maar glimlachen als ik het allemaal zie. Ook met de weekoverzichtjes ben ik aan het experimenteren, maar ik ben wel blij met de lay-outs die ik nu gebruik.

★ Terug vroege shiften hebben
Deze is heel dubbel, want het hangt er een beetje van af hoe goed ik doorgeslapen heb de nacht voordien. Maar ik heb een paar weken geen vroege shifts gedraaid omdat op mijn vroege shift er altijd groenten en fruit worden geleverd en daar zitten zware bakken bij. Zoals ik al verteld heb, ik had een peesontsteking in mijn duimgewricht. En dat in combi met sleuren leek me geen goed idee. Om vijf uur opstaan is pijnlijk, maar aan de andere kant ben ik wel vroeg klaar met werken.

★  Lekker eten ontdekken of proberen
Nu we niet meer uit eten kunnen en er weinig open is moet je wel zelf in de keuken staan. Niet dat ik dat anders nooit doe. Maar ik probeer zo nu en dan eens iets nieuws en vaak valt het goed. Lekker eten is altijd een gelukje. En iets om dankbaar voor te zijn ook trouwens!

★ De vlogs van Monica van Myperfectbooklife
Ik ben absoluut geen vlogkijker. Ik heb er meestal gewoon de aandachtspanne niet voor. Na een paar minuten ben ik afgeleid. Maar dat telt niet voor de vlogs van Monica. Monica is mijn favoriete booktuber en ik heb altijd de slappe lach met haar droge opmerkingen, geluiden en haar vrolijkheid is enorm aanstekelijk. Ook als ik haar vlogs zie krijg ik altijd een enorme leesdrang en dat is altijd welkom. Doordat zij natuurlijk ook thuis zit, vlogt ze meer en daar ben ik alleen maar blij mee natuurlijk.

★ Goeie muziek
Het afgelopen halfjaar (en daarvoor ook trouwens) heb ik echt heel veel mooie liedjes ontdekt. Nu juist is dat een troost, vooral van die muziek waar je af en toe eens goed op kan bleiten doet enorm veel deugd. En goeie muziek is altijd een gelukje. Zonder uitleg.

★ De natuur die tot leven komt
De lente is in het land en dat merk je overal. De bloemen bloeien en overal bijna staan er prachtige bloesembomen in volle bloei. Al dat moois maakt mij ook heel blij. En dat het ‘s morgens sneller licht wordt. Dat zorgt er ook voor als ik vroeg uit mijn bed moet, ik meestal de zonsopkomst kan spotten en ook dat is een gelukje.

★ Mijn positiviteit en vechterslust
Op dit moment heb ik een mindere week en ik vrees dat het zal merkbaar zijn maandag in mijn overzichtje. Maar toch ben ik vaak wel positief ingesteld en bovendien ben ik een vechter. Ik ben een doorzetter. En juist nu, in deze moeilijke tijd ben ik daar dubbel zo dankbaar voor. En trots op mezelf.

★ Skypen met vrienden en familie
Helaas mag langsgaan en afspreken niet van de overheid. Ik vind dat wel jammer, want ik mis mijn vrienden en familie wel. Maar het is zoals het is. Maar de skype-sessies met die mensen helpen me wel vooruit en ik ben toch dankbaar dat technologie er is. Dat is nu onze oplossing namelijk.

★ Wandelen langs de dijk met mama
Wat wel nog mogelijk is, is gaan wandelen. Als het maar geen uren duurt. Om eerlijk te zijn, die energie heb ik niet op vrije dagen. Om uren te wandelen. De wandeling met mama vorige week donderdag op de dijk was heel aangenaam en welkom. Ik heb er wel deugd van gehad. Want ja, ik kan nog werken. Maar werken en eens naar buiten gaan zijn twee heel verschillende dingen in mijn ogen.

★ Jacqueline
Jullie zien mijn vogeltje vaker op foto’s passeren tijdens de weekoverzichtjes aan het begin van de week. Ik ben meer thuis dus ons vogeltje zit ook veel vaker bij me. Niet dat ik dat erg vind, want ik heb natuurlijk een hele goede band met hem. Het lieve is ook dat als ik eens een powernapje neem in de zetel dat hij dan op me of bij me zit. Mijn bewaker. Ik vind dat ongelooflijk schattig. Van de week werd ik wakker en het eerste wat ik zag was zijn kop. Het was echt te schattig voor woorden.

★ Knuffelpost krijgen
Liesbet van Zwartraafje zette een hele mooie actie op poten. Knuffel per post. We mogen helaas niet bij elkaar langsgaan om knuffels te gaan geven, maar zo’n knuffel via de post is ook heel aangenaam. Het mooie was ook dat mijn post juist op het goeie moment aankwam, want ik kon wel een oppepper gebruiken. Dus ik ben weer blij nu. Het waren ook echt superschattige kaartjes en de bladwijzer die erbij zat was zo mooi!

★ Mijn beste vriendin blij maken
Vorige week kreeg ik het bericht van mijn vriendin dat ze helaas haar voet gekneusd had. Hoe en wat laat ik eventjes achterwege. Maar niemand wordt vrolijk van een gekneusde voet. Als beste vriendin zijnde wilde ik natuurlijk iets doen. Maar haar voet kan ik niet zomaar genezen. Dus ik stuurde een kaartje op. Toen hij in haar brievenbus stak was ze zo blij en ik voelde haar blijdschap en liefde gewoon door het Whatsappberichtje heen. Daar doe ik het voor en daar leef ik voor. Mensen blij maken. Ik doe niks liever dan dat

★ Mijn mailabonnementen op nieuwsbronnen afzeggen 
Kort voor ik in social media pauze ging heb ik ook besloten om geen nieuwspagina’s meer te volgen, wat een opluchting was. Natuurlijk delen vrienden van me wel eens iets, maar ik word niet overrompeld door alles. Ik heb hetzelfde gedaan met mijn mails. Ik steek mijn hoofd niet in het zand wat betreft het nieuws wanneer dan ook en ik weet meestal wel wat er in de wereld gebeurt. Maar ik word ongelukkig van elke mail en spoedmails rond Corona. We zijn een dag verder, en ik ben al veel opgeluchter daardoor. En daarnaast is mijn mailbox ook blij want hij is nu elke dag zo goed als leeg.

★ Alle mooie reacties onder mijn artikels
Ik blog heel graag en ik ben een gelukkig blogger. Maar jullie reacties zijn vaak zo lief. Soms kan ik echt een k*tdag hebben en dan krijg ik wel eens een blogreactie binnen. Ik kan dan alleen maar glimlachen en het maakt mijn dag beter. Voor jullie allemaal die de moeite doen om iets achter te laten, een hele grote dankjewel! ♥

Waar was jij de afgelopen weken dankbaar voor? 

6 thoughts on “Kleine gelukjes | 2

 1. Leuk (uitgebreid) lijstje. Wat leuk dat je er echt zo veel kan opsommen! Ik ben vooral dankbaar voor het mooie weer, en ook de natuur zien bloeien, zoals jij zegt.

 2. Ik heb me deze week ook al op enkele nieuwsbrieven uitgeschreven. Nu tijdens de Corona-crisis waren sommige van hen echt veel te vaak aan het mailen. Eigenlijk moet ik me bij nog een heel deel andere mails ook uitschrijven vermits ik zelden lees. Bij mij waren het vooral leuke kaarten die me de voorbije week opvrolijkten. Maar ook het feit dat manlief zowel aardbeien als frambozen meenam uit de supermarkt en het feit dat ik na iets meer dan een maand binnenzitten eindelijk terug een keer naar buiten mocht. Niet te lang, enkel buiten (geen winkels) én met een mondmasker maar wat was het fijn om toch wat van het mooie weer te kunnen genieten.

 3. Aah wat een fijn lijstje. Helemaal in deze tijd word ik blij van dit soort artikelen. Ik was dankbaar voor het feit dat ik me weer wat beter voel, fijne wandelingen met mijn hond en het feit dat ik weer voldoende bloginspiratie heb voor de komende tijd.

  1. Zo fijn om te horen dat het beter gaat met je! Dat zijn dingen waar ik ook weer blij van word. En wandelingen en bloginspiratie zijn ook nooit verkeerd. Je bent een topper! <3

 4. Wat een fijn uitgebreid lijstje zo. Fijn om bij stil te staan; ik werd blij van het lezen dus kan me voorstellen dat je hier instant vrolijk van wordt.

  Ik ben dankbaar dat ik zoveel fijne tijd met Noa de afgelopen weken heb kunnen doorbrengen 🙂

  1. Ik ben blij om te horen dat jij ook blij werd van mijn lijstje. Als ik anderen blij kan maken, dat maakt mij oprecht gelukkig.

   Ik kan me ook voorstellen dat de tijd die je met Noa kan besteden heel fijn is. Niks beter dan tijd doorbrengen met je familie. En zeker als het je eigen kindje is. Geniet ervan! 🙂

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: