Ontdekte muziek – September 2020

Hi allemaal. Iedere maand maak ik een overzichtje met de nieuwe muziek die ik heb leren kennen in die maand. Muziek speelt nu eenmaal een grote rol in mijn leven, vandaar. September was een hele goeie maand, ik heb echt wel veel muziek ontdekt. Graag nog zo’n maand in oktober want er zitten echt pareltjes tussen. Ik kreeg ook een afspeellijst van een collega met liedjes waarvan ze dacht dat ik ze leuk zou vinden. Daar zaten inderdaad liedjes tussen die ik nog steeds bijna dagelijks luister. Let’s go!

Rollercoaster – Danny Vera

Oke, ik was eventjes in shock want ik dacht dus dat dit liedje echt al heel oud was. Zo klinkt het wel. Maar het is in 2019 uitgegeven. Alsnog maakt dat niet uit, want ik vind het echt een heel mooi nummer. Absoluut een van mijn grote favorieten van deze maand. Rollercoaster gaat over het leven, het is net een achtbaan want je gaat hele tijd omhoog en omlaag. Het is de waarheid en een hele mooie vergelijking. Daarnaast vind ik Danny Vera zijn stem heel rustgeven en het nummer raakt me tot diep in mijn hart. Er gaat geen week of soms zelfs dag voorbij dat ik deze beluister.

Hard on yourself – Charlie Puth & blackbear

Ook deze twee hadden een nieuw nummer. Charlie Puth ken ik natuurlijk van ‘One Call Away’ en ‘Attention’ en nog veel meer nummers. Maar dit nummer luister ik ook heel vaak. Hard on Yourself gaat over vergelijken met anderen, sociale media en je eigen persoonlijke struggles. Binnen en buiten de liefde. Maar uiteindelijk zijn we allemaal goed genoeg zoals we zijn. Dit is een boodschap die ik af en toe ook wel eens kan gebruiken. Soms moet ik er wel eens aan herinnerd worden dat ik het goed genoeg doe en dat ik prima ben zoals ik ben. We hebben allemaal onze eigen imperfecties en struggles. We kunnen niet perfect zijn, want niemand weet hoe dat moet.

Summer Sun – Hooverphonic

Normaal gesproken heb ik vrij weinig met muziek die echt elke dag op de radio is. Maar dit vind ik zo’n fijn nummer. Een lekker vrolijke en zomerse melodie. Hij is al een hele tijd uit maar ik heb nu pas door hoe vrolijk ik hiervan wordt. De melodie maakt dat dat automatisch gebeurt. Normaal ben ik ook niet zo’n megagrote fan van Hooverphonic (hun inzending voor het Songfestival vond ik echt kak) maar dit nummer kan ik wel waarderen.

Nooit naar Nergens – Yevgueni

Yevgueni is een band die ik heel vaag kende, maar dankzij mijn collega ben ik naar hun muziek gaan luisteren. En wat ben ik daar blij mee! Niet alle nummers vind ik even fantastisch, maar dit is absoluut een van mijn favoriete liedjes. Ook dit liedje gaat voor een stuk over het leven, dat het niet altijd makkelijk is. In het nummer is de vergelijking gemaakt met fietsen, wat ik een hele goeie vergelijking vind. Absoluut ook een favorietje van me.

Born to win – Five For Fighting

Tijdens een avondje scrollen op Spotify ontdekte ik deze band. Five For Fighting en ik hou van hun muziek. Born to Win is een van mijn favorietjes van hen. Ik vermoed dat de zanger dit voor zijn zoontje zingt, maar eigenlijk kan je dit nummer veel ruimer trekken. Vooral als hij zingt in het refrein dat je geboren bent om te vallen en terug sterker recht te staan en dat je geboren bent om te winnen. Ik vind dat een hele krachtige boodschap en volgens mij kunnen we die allemaal wel eens gebruiken.

Oostenwind – Nick & Simon

Een van mijn favoriete muziekduo’s heeft weer een nieuw nummer en er is een album op komst waar ik heel hard naar uitkijk. Oostenwind is hun nieuwe nummer. Ze vertelden zelf op social media dat dit nummer gaat over de enorme tegenslagen die het leven kan hebben. Dit liedje kwam ook uit vlak na de botscan, de dag erna. Je begrijpt dat ik heel veel steun heb aan dit liedje. En nee, ik wil ook nog niet wennen aan mijn winterjas zoals zij het zo mooi zingen. Ook als blijkt dat ik chronisch ziek ben, weet ik nu al dat ik dit liedje heel vaak ga luisteren.

OK Not To Be OKMarshmello & Demi Lovato

Liedjes over mental health en over dat het oke is als je verdrietig bent of je slecht in je vel zit zal ik altijd toejuichen. Want we leven in een tijd van social media, waar iedereen alle highlights online gooit en waar verdrietig zijn bijna een zwaar crimineel feit is. Want er is nog zoveel om dankbaar voor te zijn. Soms is het leven gewoon echt stom en dan is het helemaal oke als jij je slecht voelt. Zelfs zonder tegenslagen. Je hoeft je niet te verantwoorden waarom jij ongelukkig bent. It’s okay not to be okay ♥

Mooi zoals je bent – Diggy Dex

Een van de mooiste liedjes ooit geschreven volgens mij. Diggy Dex zingt over social media en standaarden van de maatschappij en media. Maar die vertellen niet wie jij bent. Want je bent mooi zoals je bent. Ik denk dat dit een boodschap is die niet vaak genoeg in een liedje kan gegooid worden want we willen perfect zijn en alles kunnen. Maar die twee zijn onmogelijk. Je bent juist het allermooist precies zoals je bent. Dit liedje heb ik de afgelopen dagen al echt heel vaak op repeat gehad. Maar elke keer weer raakt het me. Ook voor mezelf, ik ben ook mooi zoals ik ben.

Oke, dit was blijkbaar een goeie maand voor muziek dus ook een langere lijst. Maar ik hoop dat het jullie bevalt en je eventueel wat nieuwe muziek ontdekt.

2 thoughts on “Ontdekte muziek – September 2020

  1. Ze hebben in ieder geval een mooie betekenis allemaal! Oostenwind vind ik ook echt heel mooi. Inmiddels hebben ze nog een nummer van het nieuwe album gereleased trouwens!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: