Weer eens verdwenen van mijn blog

Ik weet dat ik de laatste tijd veel mijn schrijfsels open met ‘het is heftig geweest’. Dat was het nu ook, maar er is verbetering in gekomen. Ik wilde eigenlijk vorige week al terug een weekoverzichtje maken, maar tegen het eind van de week had ik al weer geen beeldmateriaal meer genoeg. Dus dat plan blijft voor het nieuwe jaar. Maar ik ben er om jullie een nieuwe update te geven over wat er allemaal speelt in mijn wilde leven. Spoiler alert: niet veel.

De avond dat ik dit schrijf ben ik ‘s ochtends naar de psycholoog geweest. Het was een heel verhelderende sessie, maar ik ben ook met een heel blij gevoel naar buiten gegaan. Mijn demonen uit het verleden worden steeds stiller, en hoewel ze altijd een beetje voelbaar gaan zijn, is het een opluchting. Een van de gedachten die ik had voor ik aan de eerste sessie begon was: op naar een vrijer leven. En hell yeah dat dat gelukt is. Het is alleen niet allemaal rozengeur en maneschijn geweest de afgelopen tijd. In mijn vorige ‘update’ schreef ik dat ik bijna terug suïcidaal werd, gelukkig is het niet zover gekomen. Het gaat wel oprecht beter. De redenen waarom ik me zo slecht voelde, zijn helaas dingen die ik vanwege privacy niet kan delen.

Er zal je wel iets opvallen in de nieuwe weekoverzichtjes, want ik werk al een maand voor een andere winkel. Ik werk ook terug in mijn eigen stad, dus geen treinritjes meer. Enkel busritjes of stepritjes. Er was altijd een soort van vast ritme aanwezig want ik had een vast rooster, ook dat heb ik niet meer. Maar dat vind ik op zich niet erg, want er zit heel veel variatie in mijn weken en ik heb soms ook hele korte dagen. Niet dat ik dik tegen mijn goesting ga werken, integendeel. Ik ga met heel veel plezier naar mijn werk en mijn psycholoog merkte ook op dat ik er gelukkiger uit zag. Dus all is good. De verandering heeft me wel energie gekost en ik merk ook dat ik sommige dagen enorm moe ben. Maar er zijn dan ook meerdere trauma’s verwerkt geraakt en nu vraagt mijn lichaam om rust. Dus ik zal waarschijnlijk niet de meest boeiende of wilde avonturen delen, maar dat heb ik eigenlijk nooit echt gedaan. Een nieuw werkritme betekent ook wennen en aanpassen in mijn privé-leven, maar dat komt wel goed. Ik weet het zeker. Er staan momenteel al een paar toffe dingen op de planning en daar kijk ik ook naar uit.

De vele veranderingen en dingen die ik te verwerken had (want loskomen uit een zware periode vraagt ook veel energie achteraf) zorgden ervoor dat er geen ruimte in mijn hoofd was om te bloggen. Ik zal ook nooit een consequente blogger worden, ondanks dat ik wel heel graag schrijf. Maargoed, deze kiddo heeft weer een lastige periode overleefd en daar is ze heel trots op. Op naar vele mooie dingen.

2 thoughts on “Weer eens verdwenen van mijn blog

  1. Wat fijn dat je een nieuwe baan dichter bij huis hebt! Ik hoop dat het goed blijft bevallen en ben benieuwd naar je weekoverzichtjes in het nieuwe jaar. Zeker in de winter/bij slecht weer blijft het lastig om voldoende foto’s te verzamelen per week vind ik altijd 😛

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: