The Beauty & The Brains Tag

Hoi allemaal! In een zoektocht naar nieuwe blogideetjes kom ik nog wel eens goud tegen. Daarmee bedoel ik dat ik wel eens iets tofs tegenkom. Na veel surfen, kwam ik een tag tegen waar ik nog nooit van had gehoord. Toen ik de vragen las, was ik wel verkocht en prikkelde het al om ze in te vullen. Bij mij een teken dat ik ermee aan de slag moet! Beauty is niet iets wat ik behandel op mijn blog, maar gelukkig draait niet de hele tag rond dat ene onderwerp. Anders was ‘ie ook nooit verschenen hier. Ik vond deze tag trouwens op een onbekende blog, toch voor mij. Op de blog van Soesja, die schrijft op Dashing Days. Dus ik vul ze graag in voor jullie! De vragen zijn in het Engels, maar ik beantwoord ze natuurlijk netjes in het Nederlands. Als je je geroepen voelt om hem over te nemen op je blog of Youtube-kanaal, ga je gang!

joshua-coleman-FYev7eaTcRE-unsplash.jpg

Photo by JOSHUA COLEMAN on Unsplash

 • Favourite book

Het enige wat ik in mijn enthousiasme vergeten was, was dat de tag met een hele moeilijke vraag begint. Als je weet welke booknerd ik ben… Ik heb er heel veel en ik heb het gevoel dat ik andere boeken tekort ga schieten als ik eentje moet kiezen. Maar mijn all time favorite boek is toch wel ‘Kaart Der Dagen’ van Ransom Riggs. Tevens ook een van mijn favoriete schrijvers trouwens.

 • Favourite quotes

Ik heb er heel veel, mijn Pinterest staat er vol mee. Een van mijn favorietjes tegenwoordig is ‘what’s coming will come and we’ll meet it when it does‘. Eentje die ik af en toe erbij haal om mezelf in alle drukte te kalmeren. Je kan nu eenmaal niet je hele toekomst in een dag plannen. Daarnaast troost de quote ‘how lucky i am to have something that makes saying goodbye so hard‘. Vooral wanneer ik weer eens in volle nostalgie mijn middelbare school mis. Dan ben ik dankbaar dat ik die tijd heb gehad en zoveel plezier heb mogen maken en zoveel heb mogen lachen tijdens die jaartjes.

 • English or Math

Ik denk dat menig volgers deze vraag wel kunnen invullen in mijn plaats, als je mijn blog goed doorleest. Engels natuurlijk. Ik heb sowieso een passie voor schrijven, vooral in het Nederlands. Talen zijn veel meer mijn ding, voor mij zit daar logica in. Terwijl als je me vraagt om de regel van drie toe te passen of de stelling van pythagoras toe te passen, ik al vrij snel in de problemen kom. Voor mij zijn het een reeks cijfertjes waar ik maar geen logica in lijk te zien. Tjah, ieder zijn talent toch?

 • Science of Art

Voor deze vraag hoef je me niet al van het begin te volgen om het antwoord te weten. Kunst natuurlijk! Ik heb ook nooit echt veel wetenschap gehad in mijn opleiding, omdat dat gewoon niet van toepassing was. Daarnaast hou ik wel van talen en leren. Maar creatief zijn is mijn echte passie. Ik zou inmiddels niet meer weten waar te zijn zonder mijn trouwe stiften en schetsboek. Net zoals mijn blog. Bloggen is ook creatief zijn, alleen dan met woorden. Ook schrijven doe ik heel graag, anders was dit niet mijn digitale kindje. Geschiedenis leren en de werking van bepaalde dingen leren is een ding. Maar creativiteit is mijn grootste liefde.

 • Name five artists or albums that have changed your life

Sowieso Marco Borsato! Die man is mijn (muzikale) held. Ik kan de keren dat zijn muziek me uit een dipje heeft gesleept of zijn stem mij gekalmeerd heeft niet op een hand tellen. Marco Borsato luister ik al sinds mijn tienerjaren, en die liefde is altijd gebleven. Daarnaast vergeet ik ook niet het geweldige duo Nick & Simon, ook hun muziek is geweldig. Ook Jess Glynne heeft hele toffe muziek, waarvan sommige mijn mindset compleet kunnen veranderen. Ik denk maar aan de veelgedraaide klassieker (in mijn geval dan) Don’t be so hard on yourself. Ook Niels Destadsbader heeft heel veel betekenisvolle muziek. Ik denk niet dat ik een vijfde artiest kan toevoegen. Maar Simon heeft ook muziek op zichzelf die ik heel vaak luister, dus misschien kan die gewoon dubbel tellen.

 • Favourite & least favourite subjects at school

Ik richt me eventjes naar de afgelopen drie jaartjes op de middelbare school. Mijn minst favoriete vak was sowieso wiskunde. Zoals ik al eerder vertelde, ik haat het, zie er geen logica in. Daarnaast ook figuurschetsen, wat een vak is dat bij mijn opleiding hoort. Ik ben er niet goed in, en dat is prima. Ik heb andere tekencapaciteiten. Mijn favoriete vakken zijn sowieso illustratie. Iets wat ik nu na mijn opleiding nog bijna wekelijks doe. Ook naar de lessen Nederlands keek ik altijd enorm uit. Vooral het laatste jaar omdat ik mijn leerkracht Nederlands gewoon heel tof vond en dat heb ik haar ook gezegd na de laatste les. Over het algemeen vind ik schrijfopdrachten in de les Nederlands altijd leuk, want dan kan ik mijn schrijfvaardigheid en schrijfliefde zijn gang laten gaan. Ik doe dat graag, het maakt mij gelukkig. Ook schrijven is iets wat ik wekelijks doe. Die blogartikels schrijven zichzelf natuurlijk niet. Maar ook naast mijn blog schrijf ik verhalen. Om ook die kant van mijn schrijfvaardigheid omhoog te houden. Ook Engels en Frans vond ik altijd leuk, ik ben graag met talen bezig. Vroeger haatte ik het vak godsdienst, omdat ik niet gelovig ben en de onderwerpen me nooit aanspraken. Dat veranderde echter toen ik naar mijn nieuwe opleiding ging in 2015. Niet alleen waren de leerkrachten veel toffer, de onderwerpen spraken me echt aan. Dus ik had vroeger nooit gedacht dat ik ‘t zou zeggen, maar afgelopen jaren is het een van mijn favoriete vakken geworden.

 • Favourite ‘Celebrity with a brain’

Ik heb sowieso niet echt iets met celebrities, dus deze vraag sla ik over…

 • If you could study anything anywhere, what would it be?

Als het zou kunnen, zou ik een opleiding volgen waarin men zich alleen op illustratie focust. En het liefst van al in Brugge. Dat zijn inderdaad geen gekke wensen en het is niet aan de andere kant van de wereld. Maar ik ben nu eenmaal een huismus. En sinds ik mijn studie in een school in Brugge deed, ben ik de stad gaan waarderen. Tegenwoordig ben ik liever in Brugge dan mijn eigen stad. Ik vind Brugge een veel mooiere stad vanwege de gebouwtjes en de bouwstijl. Maar ook, in mijn eigen stad is alles zo groot en soms onpersoonlijk. Brugge heeft kleine, smalle straatjes met schattige en bijna ouderwetse huisjes. Dat spreekt me heel erg aan aan de stad.

 • What’s your nerdy little secret?

Ik denk niet dat mijn ‘nerdy’ kantjes klein zijn, en ook niet geheim. Maar ik vind dat niet erg. In het eerste middelbaar werd dat naar mijn hoofd geslingerd als scheldwoord. Nu draag ik die ‘bijnaam’ met veel trots. Ik ben nu eenmaal een nerd, ik hou van leren en lezen. Meestal is dat negatief bedoeld, maar ik zie dat niet negatief. Het is wie ik ben, waarom zou ik dat veranderen? Een paar trekjes die mij een nerd maken zijn:

– Ik kwam tot rust van studeren en samenvatten in het middelbaar
– Ik lees gemiddeld 75 boeken per jaar (gemiddeld 5 boeken per maand)
– School was bijna mijn favoriete reden om op te staan ‘s morgens
– Ik kan vrij goed overweg met computers en technologie
– Hoge cijfers op de middelbare school maakten me altijd heel gelukkig.

Dus zoals je ziet. Ik vind het niet erg, zoals ik al zei, het maakt me tot wie ik ben. En inmiddels zie ik het als een compliment. De stereotype nerd is slim en weet alles. Zonder arrogantie, wanneer men mij uitschold voor nerd betekende dat wel dat ze mij voor een intelligent persoon aanzagen. Ik schaam me er ook niet voor. Eens was dit mijn schaamte. Nu is het mijn kracht. Ik zou niet weten waar ik zou zijn zonder boeken en school heeft me heel vaak uit dipjes en moeilijke periodes gehaald. Door de afleiding, maar ook door een hele toffe sfeer op school.

 • Favourite beauty Guru(s), who you admire for more than their love of beauty/fashion

Deze sla ik over. Ik heb geen beauty guru’s omdat ik helemaal niet met beauty bezig ben. Ook volg ik geen fashionbloggers. De mensen die ik volg delen wel eens iets over mode, maar om te zeggen dat hun hele blog mode bevat, is overdreven.

 • If your channel/blog didn’t focus on Beauty/Fashion, what would it be?

Mijn blog focust zich niet op beauty of fashion. En ik ben destijds mijn blog opgestart als uitlaatklep en omdat ik heel graag schrijf. Ik ben op vele gebieden nog zoekende wat betreft hoe ik mijn blog in de toekomst zie, maar dat komt wel. Maar ik ben wel tevreden over wat ik bespreek op mijn blog. Dit was het soort blog dat ik wilde, dus ik ben heel tevreden! Misschien niet perfect, maar dat is geen enkele blogger. En daarbij, ik ben ook nog geen jaren bezig. Mijn blog staat nog in zijn babyschoentjes. Over een paar jaar kan het weer helemaal anders zijn.

 • Name some things that you’re obsessed with that other people would find strange or geeky

Hmmm… Ik heb geen rare obsessies. Ik heb wel een obsessie met boeken, maar de dag van vandaag is dat niet zo heel raar meer omdat veel mensen lezen. Ik heb wel een obsessie met psychologie en wijsheden. Mijn leeftijdsgenoten beschouw ik zeker niet als dom op het gebied van levenswijsheden, op geen enkel gebied. Iedereen is goed zoals hij of zij is. Maar ik heb wel een bepaalde interesse in psychologie en die heeft niet iedereen. Of dat een nerdy obsessie is, dat laat ik in het midden.

 • Name five people (excluding friends and family) who inspire you

Misschien gaat dit heel gek klinken, of net niet. Het is wel op een bepaalde manier vergelijkbaar. Toen ik in het eerste jaar van mijn nieuwe opleiding zat, was ook de zoektocht naar de nieuwe K3 bezig. Het ging allemaal goed en wel, tot Hanne auditie deed. De K3’tjes en Gert waren verbaasd toen ze zei dat ze nog nooit op een podium stond en zo’n spetterend goede auditie heeft gedaan. Hanne had geen enkele ervaring met zingen, dansen of optreden. En kijk nu. Ze zit in de populairste meisjesgroep van de Benelux. In dat jaar had ik ook geen ervaring met tekenen, maar ze inspireerde me. Ze leerde me dat wat je wil mogelijk is, als je hard werkt en erin gelooft. En inderdaad, bijna een jaar geleden haalde ik mijn diploma. Het leek bij het eerste rapport in 2015 onmogelijk te zijn, want ik had vrij lage punten voor mijn praktijkvakken. Toch heb ik nu mijn diploma! Als ik dat regeltje van geen familie of vrienden eventjes overboord gooi, dan kan ik al snel meer mensen noemen. Romy inspireert me met haar fantastische blog. Net als Irene, die me inspireert met haar blog maar ook met haar levensstijl.

 • Who’s your intellectual soulmate?

Ik heb zo iemand gekend, spijtig genoeg is dat ook de persoon waar ik over vertelde op mijn blog die overleden is. Iets wat me heel erg verdrietig maakt, omdat ik altijd hele goeie gesprekken met haar kon voeren. Ik hou ook wel van gesprekken over koetjes en kalfjes zoals we dat zeggen. Maar het allerliefst heb ik diepe gesprekken over het leven en psychologie. Het probleem is dat niet iedereen in mijn omgeving daar evenveel kennis van heeft. Daarmee bedoel ik natuurlijk niet dat ik me beter voel dat mensen in mijn omgeving of hun als minderwaardig zie. We zijn allemaal gelijk. Maar ik denk dat ik voor iedereen kan spreken als ik zeg dat je met sommige mensen net iets fijner kan praten dan met anderen. Dat hoort er nu eenmaal bij.

Welke mensen inspireren jou? (Mag familie en vrienden zijn, mag ook buiten die kringen vallen)

2 thoughts on “The Beauty & The Brains Tag

 1. Ik ben heel erg geïnspireerd door de vrienden die ik dit jaar op de universiteit leerde kennen en die zó onvoorwaardelijk zichzelf zijn en anderen tegelijkertijd ook heel erg accepteren voor wie ze zijn, ook al zijn ze verschillend. Dat vind ik prachtig en moedigt mij aan om nóg meer mezelf te zijn in eender welke situatie.

  1. Ik vind het prachtig om dat te horen! Niks mooier dan geinspireerd worden op die gebieden. Want daar hebben we op elk gebied meer van nodig op dzeze wereldbol. Ik vind het ook super om te horen dat je nog meer jezelf wilt zijn. Want dat maakt het leven nu eenmaal leuker. Mooie reactie, die ik ga onthouden. Dankjewel!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: