Happy Moments | 13 | Extra lange editie!

Hoi allemaal! Af en toe kan je wel wat geluk gebruiken en af en toe kan een dankbaarheidslijstje best wat langer zijn. Ik keek dankbaar naar de goeie dingen die me overkwamen. Dat resulteerde in een extra lang lijstje. Ook een mooie middelvinger naar dat ongeluksgetal, want vandaag is de dertiende editie. Vandaag allerlei toffe uitjes, mijn nieuwe geluidje op mijn telefoon en een video van mijn favoriete youtuber. Zoals ik zo vaak zeg: het zit ‘m in kleine dingen. Hou je vast voor deze speciale extra large editie van Happy Moments!

cristian-escobar-297114-unsplash.jpg

 • Mijn hart kunnen luchten bij een lieve vriendin

Af en toe heeft zelfs de grootste optimist het wel eens moeilijk. Niet dat ik mezelf als de grootste optimist beschouw. Maar hoe graag ik ook alles positief zie en in handen neem, ook ik heb wel eens een luisterend oor nodig. Toen ik ‘s avonds belde naar mijn vriendin, nam ze vrijwel direct op en kon ik direct mijn verhaal kwijt bij haar. Nadien hebben we nog gelachen met andere dingen. Toen ik ophing, voelde ik me een stuk lichter en vooral beter dan voor het telefoontje. Dankbaar voor goeie vriendschappen!

 • Magnum Bonboniera

Als ik een favoriete ijssoort moet kiezen, ga ik sowieso voor Magnum. Die vind ik zo lekker! En al van toen ik kind was. Een paar jaar geleden brachten ze echter een soort ijspralines op de markt en ik heb ze al eerder gegeten. Maar het was echt al heel lang geleden. Wat was ik blij dat er een doos in onze vriezer lag en ik er ook thuis van kon genieten. Jammie.

 • Miles Carter die een nieuwe video online zet

Tijdens mijn therapie destijds (op de hogeschool) maakte ik kennis met een youtuber. Miles Carter. Hij heeft ten eerste een heel kalmerende stem, maar ook door zijn video’s leer ik wat ik zelf wel en niet belangrijk vind. Hij post echter niet wekelijks of maandelijks. Het is altijd een verrassing. Toen de afgelopen tijd Youtube de melding gaf dat hij een nieuw filmpje had gepubliceerd was ik er als de kippen bij om hem te zien. Het goeie aan Miles Carter is ook dat hij je aan het denken zet achteraf, op een goeie manier. Ook deze keer was dat weer zo.

 • Opstaan met ‘Tomorrow’ van Annie

Een gekke gewoonte van mij is, dat ik me graag aankleed met muziek. Op zich niet zo gek. Maar ik zet werkelijk mijn koptelefoon op en maak me klaar. Op een ochtend begon mijn dag met Tomorrow van Annie. Een hoopgevend liedje dat je ochtend meteen een stuk beter maakt. Bovendien is het ook gewoon een mooi liedje.

 • Expo FC De Kampioenen

Vroeger speelde wekelijks een hilarische serie. De afleveringen staat nog steeds op Youtube en ik kijk er geregeld nog wel eens naar terug. Maar er was ook een expo in de buurt en daar ging ik met een vriendin naartoe. Wat ik heel tof vond, ook omdat we beide grote fans waren en zijn van het programma

 • Zwemmen met kleine broer

Aangezien mijn zusje bij een vriendin logeerde, was het tijd voor een uitje met kleine broer alleen. Als mijn zusje plezier mocht maken, mochten wij dat ook dacht ik zo. Dus we sprongen de tram op en gingen zwemmen in Plopsaqua! Het was heel bijzonder om ook eens met hem alleen te gaan. Maar ook vermoeiend. Echt, ik voel me altijd oud als ik met hem ben gaan zwemmen. Hij heeft energie voor dertig terwijl ik na twee uurtjes al moe ben. Gelukkig heb ik genoeg energie gehad voor een hele dag zwemmen. Dat ik na het zwemmen een collega die ik al een tijdje niet meer had gezien sprak, was heel fijn. Daar komen zwemmen voelt altijd een beetje als thuiskomen van een lange reis. Vooral toen ze me zeiden dat ze me mistten daar. Dat vond ik echt wel heel lief, maar ik mis het natuurlijk ook wel. Ik heb daar vele uurtjes achter de kassa doorgebracht.

 • Na een late shift de volgende dag uitslapen en rustig aan doen

Er was een zaterdag dat ik een vrij lange shift had (niet in het zwembad trouwens) en ik was vrij laat thuis. Gezien het heel lang geleden was dat ik tot zo laat werkte was dat best eventjes wennen. Maar ik heb zeker wel genoten, dus geen probleem. Op de regen na dan was het een toffe shift. En de zondag bleef ik een hele dag thuis, eventjes uitrusten van die lange dag. Waar ik wel van genoten heb. Eventjes niks, lekker lezen, wat bloggen. ‘t Is niet dat ik dat altijd nodig heb, maar zoals ik al zei. Het was vrij lang geleden dat ik tot laat heb moeten werken. Ook mijn lichaam moet daar weer aan wennen.

 • Op die rustige dag toch drie artikels klaarkrijgen (en me vervolgens trots voelen)

Ik had op die rustdag echter wel een bom aan inspiratie. Alsof het vanzelf ging vloeiden de letters uit mijn toetsenbord. Bloggen is wel een vorm van rusten, want ik blog vooral ter ontspanning. Als ik heel moe ben, dan laat ik het ook en ga ik lezen. Maar het ging goed en ik genoot er vooral van. Achteraf was dat trotse gevoel ook wel een geluksmomentje. Vooral omdat ik me steeds vaker trots voel op wie ik ben of wat ik doe. Het komt goed!

 • Mijn nieuwe telefoon-geluidje

Ik kwam op het geniale idee (al zeg ik het zelf) om de ‘Kiekeboe’ die ons vogeltje altijd roept op te nemen. Via een app kon ik bijknippen zodat je enkel de uitroep van ons vriendje hoorde, en nu heb ik ‘m als meldingstoon. Dus wanneer er iemand een berichtje stuurt of ik een melding van WordPress krijg, komt er een vrolijke ‘Kiekeboe’ uit mijn telefoon. Ik vind het wel grappig. Vooral omdat ons vogeltje mijn beste maatje is.

 • Lekker veel bloginspiratie hebben

Ik zei het al eerder in dit lijstje, ik heb de laatste tijd vrij veel inspiratie. Het moment dat ik dit aan het uitwerken ben, is het wat minder. Maar nog steeds heb ik vrij veel ideetjes in een documentje staan in Word. Dus ik kan nog wel eventjes voort. Als ik de energie en zin heb om te bloggen, dan kan ik nog wel een eindje voort en heb ik zeker nog content tot volgende maand. En tegen die tijd zijn er weer nieuwe ideetjes bijgekomen, dat weet ik zeker!

 • Nieuwe aqua-markers!

Ja, ook ik heb de nieuwe hype in huis inmiddels. Ik had er nog nooit van gehoord, maar ik vind het echt geweldige stiften. Ik heb momenteel maar een pakket liggen, het rode/roze pakket. Maar ik wil heel binnenkort eens teruggaan om te kijken of de andere al terug geleverd zijn. Ik heb ze namelijk al een keer getest en ik ben in de wolken. Ze zijn zo leuk om mee te werken en ik kan niet wachten om hier hele toffe illustraties mee te maken! Ik wil binnenkort er ook iets over vertellen op mijn blog.

 • Lachen met compilaties van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’

Een quiz die door het jaar heen speelt, is De Slimste Mens Ter Wereld. Een quiz waarbij drie bekende mensen meespelen en er een jury is van twee bekende mensen. Heel vaak zit mijn favoriete komiek in de jury. Ik volg het programma door het jaar niet, omdat ik gewoon niet genoeg interesse heb voor het programma. Maar op Youtube staan altijd compilaties van de beste en grappigste momenten. Ik hou ervan gewoon. En ik heb er altijd de slappe lach mee.

 • Meer offline leven en daardoor al die mooie dingen opmerken

Nog niet zo lang geleden kaartte ik het onderwerp ‘meer offline leven‘ aan met tips om dat zelf ook te doen. Ik merkte namelijk dat ik niet zo blij was met hoe ik met sociale media en technologie omging. Vaak bespreek ik dat dan ook gewoon op mijn blog. Sinds ik dat artikel heb uitgewerkt en gepubliceerd heb, merk ik dat het wel degelijk effect heeft. Ik geniet meer van mijn offline leven en mijn leesconcentratie en gedrag is geweldig. Alleen al in juli heb ik iets van 4 of vijf boeken gelezen. En de dag dat ik dit aan het uitwerken ben, is het 14 juli. Dus dat is vrij veel voor twee weken. Zo ken ik mezelf en dat maakt me heel erg blij. Daarnaast geniet ik van zoveel andere dingen. Het is ook veel rustiger als ik niet weer mijn mobieltje moet pakken om iets online te zetten. Daarmee bedoel ik niet dat ik niks meer online zet. Er staat nog steeds wel elke dag iets op mijn story op Instagram. Maar veel minder vaak. En dat vind ik niet erg. Ik vind het prima!

 • Een nieuwe trui kopen voor mezelf

Op de expo van FC De Kampioenen waarover ik vertelde hierboven, was er ook merch te koop natuurlijk. Ze moeten ergens hun winst uithalen. Ik besloot een trui te kopen met een veelgebruikte zin uit de serie. Een trui die ik met veel plezier aandoe! Helaas ligt hij nu in de wasmand, maar ik weet zeker dat ik ‘m snel weer met veel plezier zal aandoen.

 • Een keer per week gaan sporten

Mijn belofte met mezelf om een keer per week te gaan sporten houdt netjes stand. Ik geniet er ook wel van om eventjes alles te geven op de loopband of andere toestellen. Natuurlijk is mijn conditie minder goed, de laatste keer dat ik echt sportte was toen ik nog naar de middelbare school ging. Ik vind het wel fijn om mijn conditie op orde te houden en bovendien is sporten heel goed tegen stress.

 • Macarons kopen en die in minder dan twee dagen op hebben

Eerst en vooral: ik ben geen zoete eter. Snoep en chocolade is iets wat ik wel zal eten, maar niet met hopen. Te veel suiker is niet goed voor mij, ik kan het ook niet echt verdragen. Maar man, macarons vind ik zo lekker! Het doosje bevatte 12 macarons. En ja, die waren heel snel op. Normaal ben ik niet zo’n grote eter qua zoetigheid en kan ik er vaak een week van genieten. Maar ze waren gewoon te lekker. En toen was de doos leeg. Whoops.

 • Merken hoeveel beter mijn leesconcentratie is

Ja, ik vertelde het al eerder in dit artikel. Maar ik leen bij twee bibliotheken en momenteel liggen er van beide bibliotheken iets van 7 boeken in huis. Bij beide heb ik er al bijna drie gelezen de afgelopen tijd. Dus het gaat goed met lezen! Ik ben wel blij, want mijn leesboeken zijn mijn overlevingsmiddel en ik mis het ook als mijn concentratie niet genoeg is om netjes te kunnen lezen. Lezen is nu eenmaal iets wat ik altijd heel graag heb gedaan. Ik merk ook de laatste tijd dat ik kan beginnen lezen bijvoorbeeld om 21u en dan ineens schrikken als ik mijn boek dichtdoe dat het al 22u30 is. Dus ik ga zo op in het verhaal en geniet zo van het lezen dat ik zelfs geen flauw benul van tijd heb.

 • Een brief aan mezelf schrijven en daarvan opklaren

Dat ik me al schrijven veel beter kan uiten, is wel een feit. Ik merk dat zelf ook wel in het dagelijks leven. Het is ook een van de reden dat ik ooit een blog begon, omdat ik zo graag schrijf. Afgelopen tijd had ik een dipje en besloot dat in een brief aan mezelf te schrijven. Om het van me af te schrijven. Toen ik de brief met liefde afsloot, voelde ik me een stuk beter. En het is niet bij die ene keer gebleven. Misschien wel iets nieuws om me beter te gaan voelen. Die brieven zijn persoonlijk en ga ik overigens niet publiceren, die krijgt niemand te zien. Dat is echt iets van mezelf.

 • De ontdekking dat mijn rek met tekenmateriaal te klein aan het worden is

Op zich klinkt dat niet als een geluksmomentje, maar als een probleem. Dat is het ook wel aan het worden. Maar ik maak er wel iets moois van. Ik heb een stuk op mijn kamer waar ik mijn tekenmateriaal leg zodat ik alles altijd terugvind. Het probleem is dat dat te klein aan het worden is. Het geluksmomentje daarachter betekent dat ik vergeleken met vroeger veel meer tekenmateriaal heb. En er is niks dat een creatieveling als ik gelukkiger maakt dan die gedachte. Zoveel spulletjes om een toffe illustratie mee te gaan maken.

 • Lieve post ontvangen

Zowel van Irene als van Zwartraafje zat er de afgelopen tijd post in de bus. Post die ik met een grote glimlach opendeed en waar ik een nog grotere glimlach van kreeg toen ik de kaartjes las. Inmiddels staat ze bij de rest te pronken op de vensterbank en lees ik ze geregeld nog eens terug. Dat geldt voor alle kaartjes die ik krijg trouwens, ik zorg er goed voor en lees ze regelmatig nog eens terug. Waarna ik altijd een glimlach krijg. Het pept me op. Dus ik ben zeker dankbaar voor al die lieve kaartjes en post 🙂

 • Mijn blogreacties in een keer beantwoorden

Blogreacties, ik ben er o zo dankbaar voor. Altijd weer word ik nieuwsgierig als WordPress me een melding geeft van een nieuwe reactie en vaak lees ik ze allemaal met een glimlach door. Er is echter een ding ermee, en dat is dat ik heel slecht ben in ze snel beantwoorden. Dat geeft misschien de indruk dat ik er niet om geef, maar dat is wel. Ik lees elke reactie en geniet daar ook van. Maar vergeef me als ik laat ben met antwoorden haha. Ik doe mijn best om er iets aan te doen. Het was dan ook een geluksmomentje toen ik laatst merkte dat ik ze sneller beantwoorde.

 • Te horen krijgen van mijn psycholoog dat ze nu al vordering merkt

We zijn pas bij sessie twee, en nu al kreeg ik te horen dat ze vorderingen merkt en dat het dus vooruit gaat. Iets waar ik heel blij (en vooral trots!) mee ben. Dat is toch een extra duwtje in de rug om verder te blijven vechten. Al was ik dat sowieso van plan.

 • Een extra lange editie Happy Moments!

Toegeven, ik publiceer heel vaak lijstjes als deze. Ik vind dankbaarheid voor de kleine dingen heel belangrijk en bovendien maakt het je leven beter. Maar deze keer is het dus een extra lange editie. Alleen al snel scrollen door deze lijst en merken dat ik zoveel heb om dankbaar voor te zijn, is een geluk op zich. Want echt, niet alles is negatief. Je kan ervoor kiezen om ook gewoon naar de leuke dingen te kijken in het leven. Vaak ben je daar maar een keuze van verwijderd.

Zoals altijd: waar werd jij gelukkig van de afgelopen tijd?

One thought on “Happy Moments | 13 | Extra lange editie!

 1. Daarnet al van het lezen dat jij nog steeds nageniet van je post maar eerder deze week ook van het feit dat ik nog eens enkele kaarten kon knutselen, lieve mensen om me heen, mijn neefje die blij was toen ik zijn pluche konijn (dat ze bij vrienden vergeten waren) kon terug bezorgen, enkele leuke Bookstagram-foto’s kunnen maken, een dikke knuffel van mijn neefje, mijn mete-kindje die zodra ik bij hen binnenkom het volgende vraagt … ‘Tattie Liesbet, boekje lezen?’, onverwachts een fijn gesprek, de verpleger die bij een bloedafname van de eerste keer goed prikt (dat is bij mij vrij uitzonderlijk), …

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: